Facebook Twitter Gplus E-mail RSS

alkalmi-munka

Közzétéve: 2010-09-16, Szerző: Kategória: .

alkalmi-munka

 

10 hozzászólás

 1. Böbe 72

  Tisztelt könyvelő!
  2011-ben munkanélküli segélyen voltam ez:434301 ft volt és alkalmi munka vállalóként kerestem:423000 ft-ot .Ha ezt beírom az adóbevallásomba és a 12 hónapra járó jóváírást is igénybe vesszem még akkor is fizetnem kell adót .Jól számoltam? Válaszát előre is köszönöm

  • Kedves Böbe72!

   Ne haragudjon meg ránk, de ez annyira konkrét feladat, hogy ennek megválaszolása egyáltalán nem a “hogyan segítsünk másokon” ingyenes, saját magunk által felvállalt missziót szolgálja.

   Vállalunk adóbevallás készítést, díjazás ellenében. Szégyeljük, de nekünk is meg kell élni ahhoz, hogy másokon segíthessünk… :(

   Köszönjük a megértését!

   U.i.: Hamarosan megjelentetjük honlapunkon az online (távoli) adóbevallás készítés lehetőségét, bruttó 3.950,- Ft/bevallás összegtől.Ha akkor is még aktuális, akkor önnek, mint első jelentkező előtti jelentkező 25% kedvezményt biztosítunk.

 2. Laszlo

  Tisztelt Könyvelőzóna!
  László vagyok, 60 éves 2004-óta korkedvezményes nyugdíjban részesülök(veszélyes munkakör) amit visszaminősítettek, nyugdíjas kor előtti ellátásra. Azt szeretném kérdezni, hogy a környezetemben adódó alkalmi munkákat milyen feltételek mellett tudnám legális keretek között végezni?
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

  • Kedves Laszlo!

   Feltehetően korhatár előtti ellátásra gondol, amikor visszaminősítésről ír.

   Alkalmi munkavégzés az egyszerűsített foglalkoztatás egyik esete. A mikéntjéről honlapunkon olvashat, csak írja be a keresőbe az egyszerűsített foglalkoztatás vagy az alkalmi munka kifejezéseket.

 3. liktor valeria

  Érdeklődni szeretnék jelenleg még rokkant nyugdíjas vagyok 31 éve. Kinek mi a véleménye ilyen helyzetben számomra az alkalmi vagy a heti 20 órás munka a kedvezőbb? Én,hogy járok jobban a nyugdíj mellett?

 4. Juliánna

  Tisztelt könyvelőzóna Juliánna vagyok Arra szeretnék választ kapni hogy nekem már 2006-ban volt 7-év korkedvezményem 29-évet dolgoztam egészségre ártalmas munkakörben 1959.02.24-én születtem ezt a kedvezményt megkapom e csak már nem korkedvezmény a neve most munkanélkülin vagyok a korhatár előtti ellátást ha jók az információim 2015-ben kaphatom meg Tisztelettel:Juliánna

  • Kedves Juliánna!

   Véleményünk szerint helytálló lehet az információja:

   Korhatár előtti ellátás megállapítására 2011. december 31-ét követő naptól jogosult az, aki…
   - a korhatár előtti ellátás kezdő napjáig, de legkésőbb 2012. december 31-ig szerzett a 2012. január 1-jét megelőző szabályok szerint korkedvezményre jogosultságot,…

   Önnek a korhatár előtti ellátás kezdő napja 2022.02.24. lenne, de 2012.december 31-ig 7 év korkedvezményes évet szerzett. 2022 mínusz 7 = 2015. valószínűleg a 37 év szolgálati ideje meglesz.

 5. Abonyiné Niki

  Jó napot !
  Szeretném megkérdezni, hogy a korkedvezményes nyugdíj mellett végzett alkalmi munka adóköteles-e. (ismereteim szerint csak alkalmanként 1000 Ft-ot kell fizetni, más járulék, adó nem terheli ) Érvényes lesz-e 840 e Ft-os éves összeghatár ameddig adómentes?
  Köszönöm: Abonyiné Niki

  • Kedves Abonyiné Niki!

   2012.01.01-től korhatár előtti ellátásról beszélünk, nem korkedvezményes nyugdíjról. Az alkalmi munka nem adóköteles, egyéb korlátai vannak, és az 1.000,- Ft-ot nem a munkavállalónak kell fizetni, hanem a munkaadót terhelő kötelezettség.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© könyvelőzóna.HU - Könyvelőirodák Pécs 2007 - 2013.
Adatvédelmi nyilatkozat | Jogi közlemény | Jogi nyilatkozat
Hirdetési ajánlat | Kapcsolat