Kezdőlap » Egyéb » Gyorsjelentés Magyar Közlöny alapokon

Gyorsjelentés Magyar Közlöny alapokon

Bevallom nőiesen és hősiesen, hogy nem olvastam el alaposan a Vietnámi Szocialista Köztársaság Tervezési és Beruházási Minisztérium 2012.11.22-én kelt jegyzékének eredetijét, sőt, a hiteles magyar fordítást is csak kutyafuttában néztem át.

Szolgáljon mentségemre, hogy semmivel sem mélyedtem el jobban abban, hogy repüléstájékoztató és légiforgalmi tiszt szolgálati tevékenységet kik láthatnak el.

Miért mondom ezt, amikor a senki nem is kérdezte? Mert ezek a ma megjelent Magyar Közlöny 156. számában olvasható információk.

Na, és???

Ma, 2012. november 26-án van az év 330. napja, az év 229. munkanapja, az év 48. hete, és ez a Magyar Közlöny 156. száma.

Ebben az évben 156 lapszám jelent meg a legfőbb útmutatóból, 22.266 oldalon. Játszadozzunk kicsit a számokkal, hogy kellően elrettenjünk:

Hetenkét átlagosan 3,27 lapszám jelenik meg, ami szép teljesítmény egy ötnapos munkahéthez képest; vajon mit csinálnak a munkahétből fennmaradó 1,73 napon?  🙂

Nagyjából 2,15 naponként vehetünk egy egy új lapszámot a kezünkbe akkor, ha szombaton és vasárnap is a Magyar Közlönnyel a párnánk alatt alszunk, de a munkanapokat tekintve sem rossz a helyzet, 1,66 naponként lephetjük meg magunkat egy-egy új számmal.

Természetesen, illene el is olvasni mindent, ami annyit jelent, hogy minden áldott nap (a négynapos ünnepeken is!) 79,6 oldalt kellene a magunkévá tenni, ha pedig csak a munkanapokat tekintjük, akkor 114,7 oldal a napi kötelező penzum, és akkor még nem beszéltünk az ágazati közlönyökről, a felsőbb szervek útmutatásairól, tájékoztatóiról és állásfoglalásairól, a beadványokról és kérelmekről, meg miegymásokról.

A bürokrácia önmaga fontosságát bizonyítandóan termeli a bürokráciát… 🙁

 

Ajánló

Itthon a legjobb – Magyarország, ez az otthonunk

Nem tudom, kell-e valamit hozzáfűzni? Ugye nem? A film bemutatja, Csézy elénekli…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code