Kezdőlap » WordPress » Megint történik valami a Maxer.Hu-fiúknál… a SiteProtection védelem

Megint történik valami a Maxer.Hu-fiúknál… a SiteProtection védelem

Maxer - SiteProtection védelem a honlap feltörések ellenAki többször olvasta már bejegyzéseimet, hozzászólásaimat a WordPress Magyarország Közösség oldalain, vagy más honlapjaimon, azok talán úgyis tudják, akik meg még nem, azok most megtudhatják, hogy a magyar tárhelyszolgáltatók közül a Maxer.HU nagy kedvencem. (Mielőtt bárki azt állítaná, hogy bármi módon szponzorálnak engem, vagy bennünket, azoknak kijelentem: sajnos nem!)

Legfontosabb okok egyike, amiért kedvelem őket – na, mi lenne más? -, hogy kedvelik a WordPress-t. 🙂 Egy olyan tárhelyszolgáltató, amelyik a hivatalos blogját WordPress-ben vezeti. Ez már önmagában is dicsérete. 🙂

Aztán meg, korábban már írtam róluk; Hogyan és miért ne válasszunk ingyenes tárhelyszolgáltatót a WordPress-hez sem? címmel, és éppen velük példálóztam, hogy napi 3 kifli áráért milyen jó kis WordPress-es tárhelyet kínálnak.

Akkor ugyan kaptam a hozzászólásokban – ahogyan az ilyenkor lenni szokott – hideget és meleget is, de ez nem tántorít el attól, hogy néhány újdonságukat bemutassam, hátha más tárhely-szolgáltató is kedvet kap a fejlesztésre.

Tényleg, ezeknél a Maxer-fiúknál mindig történik valami, nem tudnak a sejhajukon megülni nyugodtan, nem dőlnek hátra, hogy megy a szolgáltatás, aztán nincs további tennivaló.

Természetesen, nagyot dobbant a szívem, amikor márciusban olvastam, hogy bevezették az 1 kattintásos WordPress telepítés lehetőségét, amely nem egy világújdonság, de a híres, 5 perces telepítés, gyakorlatilag egy email megcímzési tudással, magyar nyelven, nagyjából 36 másodpercnyire zsugorodott. 🙂

De, most mégsem ezért ragadtam klaviatúrát, hogy erről írjak, hanem a pár nappal ezelőtt bemutatott, új szolgáltatásukról, a SiteProtection szolgáltatásról, amelynek nem az a legnagyobb előnye, hogy teljesen ingyenes, hanem az, hogy a bekapcsolástól számítva 24/7/365-rendszerben védi a weboldalt a feltöréstől.

Tudomásunk szerint ilyen nem működik Magyarországi tárhelyszolgáltatónál, illetve, ahol működik hasonló rendszer, ott nem kevés összeget kérnek érte, és nem is ennyire hatékony.

Mi a SiteProtection védelem lényege?

A SitePotection egy olyan védelmi rendszer, amely a funkció bekapcsolásakor a honlap fontos fájljainak folyamatos figyelésével igyekszik a rosszindulatú beavatkozásokat, honlap-töréseket megakadályozni.

A védelmi rendszer bekapcsolásának pillanatától rendszerünk a honlap fájljait folyamatosan ellenőrzi, jelzi a honlap tulajdonosának, jogosult szerkesztőinek a *.php fájlok, vagy a .htacces fájlok módosításait.

Amennyiben a változásokat nem az arra jogosult személy hajtotta végre és a rendszer riasztására nem történik 30 percen belül visszaigazolás, a rendszer automatikusan visszaállítja a *.php és a .htaccess fájlok módosítás előtti változatát. Új fájlok esetén törli az újonnan keletkezett (*.php, .htaccess) fájlokat.

A rendszer a védelmi rendszer bekapcsolásának pillanatában a tárhelyen lévő fájlokat tekinti fertőzésmentes, tiszta állapotúnak. (Ha már a bekapcsolás pillanatában fertőzött a weboldal, akkor – sajnos – az annyi, mint halottnak a csók… 🙁 )

Fontos: a rendszer a riasztási jelzést az előre megadott email cím(ek)re küldi ki, ezért a beállításoknál olyan email címe(ke)t kell megadni, amelyet a weboldal üzemeltetője/fejlesztője rendszeresen figyelemmel kísér.

Mégegyszer hangsúlyozom, nem Maxer-reklámozás szándékával íródott ez a tájékoztató (bár, saját blogunkban még azt is megtehetnénk), de egy kezdőnek mindenképpen nagy segítség egy kedvező árú, magas szolgáltatási színvonalú, 1 kattintásos telepítéssel ellátott, magas biztonságú tárhely, ahol a plusz biztonságért nem sajtolnak ki újabb pénzeket.

(Tudom, hogy nem illik kárörvendeni a konkurencián, de nem állhatom meg kuncogás nélkül: az új rendszer bevezetésekor, az első bekapcsolásokat követően 2 betörési kísérletet csíptek nyakon egy órán belül; mindkettő Joomla!-s weboldal volt… 🙂 )

Ajánló

Hogyan legyen saját kép a WordPress bejelentkező oldalán?

Na, most lett elegem belőle! Puszilgatok néhány WordPress CMS rendszerel készült honlapot, és amikor az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code